Boeken die ik in Mei heb gelezen

Een van mijn doelen van mei was dat ik in totaal 10 boeken wou lezen. In mei hadden we redelijk wat feestdagen waardoor ik iets meer tijd had om te lezen. Helaas ben ik maar tot 4 boeken gekomen afgelopen maand, maar toch wil ik ze met jullie delen. Dit zijn de boeken die ik in mei heb gelezen.

Boeken die ik in mei heb gelezen

The Witches- Roald Dahl: Ik geloof dat dit meer een kinderboek is, maar toch besloot ik het te gaan lezen. Vroeger als klein meisje was ik gek op de Grote Vriendelijke Reus en Matilda en dit boek had ik nooit gelezen. Maar eerlijk gezegd vond ik dit boek niet een goede keuze voor mij. Misschien ben ik hier inmiddels gewoon te oud voor of is het mijn genre niet meer, maar ik heb er niet echt van genoten. Misschien had ik wel te hoge verwachtingen aangezien ik de andere boeken wel leuk vond? Toch wil ik nog wel de film uit 2020 proberen.

Spoiler Alert – Olivia Dade: Ik herinner mij opeens dat ik het boek Fangirl van Rainbow Rowell heb gelezen. Dat boek ging over een meisje dat fan fictie schreef en dit is een beetje hetzelfde. Aan het einde van elk hoofdstuk werd een stukje van die fan fictie gedeeld. En eerlijk gezegd heb ik al die stukjes overgeslagen en realiseerde ik mij dat fan fictie niets voor mij is, zelfs niet als het slechts over iemand gaat die fan fictie schrijft. De overige stukjes die niet over fan fictie ging, vond ik wel aardig maar vond dit boek een beetje tegenvallen.

The Duke and I – Julia Quinn: Dit is het eerste boek van de Bridgerton Serie. Na het kijken van de Bridgerton serie op Netflix, besloot ik ook om de boeken te gaan lezen. Zo hoef ik niet zo lang te wachten om te zien wat er in het tweede seizoen gaat gebeuren. Het eerste boek gaat over Daphne Bridgerton en zij wil graag een man vinden, maar elke man ziet haar als een goede vriendin en niet als een toekomstige vrouw. Maar dan ontmoet ze de Hertog (Duke) Simon Bassett en ze sluiten een deal. Ze doen alsof ze een stelletje zijn. Hierdoor gaan alle mannen Daphne zien als een toekomstige vrouw en blijft iedereen uit de buurt van Simon, want die wil helemaal niet trouwen.
Ik heb erg van dit boek genoten en is ook echt vrijwel identiek aan de serie. Er zijn wel wat verschillen te vinden, maar de meest belangrijke stukken zitten ook in de serie. Ik kan niet wachten om de rest te lezen.

evvie drake starts over

Evvie Drake Starts over – Linda Holmes: Evvie wil wegrennen van haar huwelijk en haar man, maar de dag dat ze dat doet overlijdt hij. Niemand weet dat ze eigenlijk helemaal niet verdrietig is om zijn dood en niemand weet dat ze hem wou verlaten. Haar huis is nu veel te groot en te duur om er alleen in te wonen, dus ze verhuurt het aan een bekende honkbalspeler Dean. Ze worden vrijwel meteen goede vrienden. Ik heb ook van dit boek genoten. Ik vond het vooral prettig dat het lekker vlot geschreven was en niet teveel overbodige details werden toegevoegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *