Pride and Papercuts – Staci Hart

Titel: Pride and papercuts
Auteur: Staci Hart
Uitgever: zelf uitgegeven
Genre: Romantiek
Bladzijdes: 290
Mijn beoordeling: 7/10

Let op: Dit gaat om een Engelstalig book

Bekijk het boek op Bol.com

Pride and papercuts

Laney werkt voor Wasted Words en sindskort werken ze samen met Liam Darcy. Samen moeten ze een goede campagne bedenken om Wasted Words een groot succes te laten worden. Maar vanaf het begin loopt de samenwerking niet soepel. Liam lacht nooit en is totaal geen open persoon. Hij lijkt altijd heel arrogant. Maar wat Laney niet weet is dat Liam zichzelf and zijn zusje probeert te beschermen. Ze hebben al hun ouders verloren op jonge leeftijd.
Dit boek is gebaseerd op het populaire Pride and Prejudice en als je dit boek leest, heb je dat meteen door.

Recensie

Ik houd echt enorm van de film en boek Pride and Prejudice en toen ik de titel van dit boek zag, wou ik het meteen kopen. Ik verwachte een soortgelijk verhaal.

Maar wat ik niet verwachte is dat het echt hetzelfde verhaal was maar in een modern jasje. Alle namen zijn precies hetzelfde als in het origineel. Oké, wellicht verwachte ik een Mr Darcy in dit boek maar dat alle namen hetzelfde zouden zijn, had ik zeker niet verwacht. Het was echt een moderne versie van Pride and Prejudice. Aan het begin van het boek wist ik ook niet wat ik hiervan moest vinden. Ik verwachte gewoon iets anders denk ik.

Pride and Prejudice heeft een aantal bekende zinnen en scenes die veel mensen wel kennen. Zeker als je de film een aantal keer hebt gezien. Maar veel van die zinnen en scenes kwamen precies zo voor in dit boek. Van het moment dat Mr Darcy zegt dat hij van haar houdt, dat moment dat (lady) Catherine Laney/Elizabeth uitscheldt en de brief die Darcy schrijft naar haar. Er waren ontzettend veel overeenkomsten. Ook qua taalgebruik was het bijna identiek.

Op zich had ik later er minder problemen mee, waarschijnlijk omdat ik echt van Pride and Prejudice houdt. Maar ik denk dat het boek wel nog beter was geweest als het wat origineler was geweest, nu waren sommige stukken direct uit het origineel gekopieerd. Dat vond ik misschien een beetje jammer. Als Staci Hart (de schrijfster) niet alles letterlijk had overgeschreven, had het wellicht een hogere beoordeling van mij gehad. Maar nog steeds een leuk boek om te lezen als je van Pride and Prejudice houdt. Het was zeker niet slecht.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *