6 redenen waarom bloggen leuk is

Inmiddels blog ik alweer ruim 10 jaar en ik doe het nog steeds met veel plezier. Soms heb ik weleens van die momenten dat ik er geen zin in heb, maar een tijdje gaat het altijd weer kriebelen. Maar bloggen is nog steeds heel leuk om te doen. En zelfs in 2021 is het nog mogelijk om een succesvolle blog te hebben. Vandaag deel ik 6 redenen waarom bloggen leuk is.

6 redenen waarom bloggen leuk is

Je kunt je gedachtes delen
Het is jouw plek op het internet, dus je kunt in principe alles delen. Als jij iets wilt delen op andere social media platformen, kan het soms zijn dat het weer verwijderd wordt. Het volgt dan niet de richtlijnen van social media. Maar op je blog kan niemand jouw content verwijderen. Het is helemaal van jou. Jij bepaalt wat op je website komt en niemand anders, tenzij je samenwerkt uiteraard. Maar als jij van bakken houdt, dan kun je erover schrijven en je recepten delen met anderen. Of misschien heb je misschien net zoals als wel teveel hobby’s, zelf dan kun je er gewoon over schrijven op je blog.

Nieuwe mensen leren kennen
Als je pas een blog bent begonnen, voel je misschien als het nieuwe kind in een klas. Maar als je al wat langer blog, leer je vaak wel andere mensen kennen. Of het nou mensen zijn die ook bloggen of mensen die je blog lezen. Je kunt comments achterlaten op andere blogs en je kunt ze volgen op social media. In deze tijd is het misschien wel makkelijker om nieuwe mensen te leren kennen.

Je kunt mensen inspireren
Laatst kreeg ik een super lieve comment op mijn Engelstalige YouTube kanaal, maar ook via je blog kun je mensen raken met je artikelen. Misschien schreef je wel een goed review over een boek en wilt iemand dat nu lezen. Of misschien schreef je een goede blog artikelen over mindfulness en daardoor bereikte je iemand die daardoor misschien meer mindful probeert te zijn. Je weet nooit wat er gebeurd als je op die publiceer knop drukt. Maar er is altijd kans dat iemand het leest en dankbaar zal zijn voor je blog post.

Je kunt overal schrijven
Het leuke van bloggen is dat je comfortabele kleren niet hoeft uit te trekken. Beter nog: je kunt gewoon in je eigen pyjama vanaf je bed artikelen tikken. Niemand zal het weten en zien behalve jij. Ik heb ook weleens gehad dat ik naar bed ging om nog even iets te lezen en daarna te gaan slapen, maar toen kreeg ik opeens een geweldig idee. Dus toen greep ik meteen naar mijn laptop om het meteen uit te werken. Je kunt echt letterlijk overal werken. In het openbaar vervoer of misschien wel vanaf het strand.

Nieuwe kansen
Wanneer je een goede blogger bent, is er kans dat merken naar je toe komen voor samenwerkingen. Soms is het een blogartikel, soms nodigen ze je uit voor een evenement. Sommige bloggers mogen zelfs reizen voor mensen zolang ze er maar over schrijven. Natuurlijk moet dit geen reden zijn waarom jij je blog begint. Je begint een blog omdat je van schrijven houdt. Als je dat niet leuk vindt, wordt het heel lastig om het vol te houden.

Je leert nieuwe dingen
Sommige mensen denken dat je even een simpel blog artikel tikt en dan het wel klaar is. Maar er komt zoveel meer bij bloggen kijken. Zeker als je wat serieuzer bent over het bloggen. Je moet dan dingen weten over SEO en hoe je hoger in Google komt. Ook is het handig om dan ook op andere social media platformen te uploaden voor meer bezoekers. Dit is natuurlijk niet iets wat je in één dag leert, maar het is wel leuk om te zien hoe je blog daardoor groeit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *