4 redenen waarom maandag een leuke dag is

Ben jij één van die mensen die nooit uitkijkt naar maandag? Ben jij altijd degene die constant klaagt omdat het weer maandag is? Ja, je vindt maandag een verschrikkelijke dag en ja waarschijnlijk moet je weer terug naar je werk op maandag. Maar is maandag echt zo verschrikkelijk? Of is dat het verhaal dat we onszelf vertellen? Waarom zou je alleen maar negatief denken en klagen op maandag en het je dag laten verpesten? Ik geef je 4 redenen waarom maandag een leuke dag is. Want het is echt niet de schuld van maandag dat jij zoveel klaagt op deze dag.

Waarom maandag een leuke dag is

Een frisse start
Maandag is een frisse start en daar houden we volgens mij allemaal wel van. We vinden de jaarwisseling fijn omdat het ons een gevoel geeft dat alles weer mogelijk is. We houden van een nieuwe maand want dan kunnen we weer doelen voor onszelf maken. Maar maandag is precies hetzelfde concept. Maandag is de eerste dag van een nieuwe week. Het is een soort van reset-knop. Ik heb altijd een enorme drang om op maandagochtend alles schoon te maken omdat het voelt als een nieuwe start. Je kunt maandag ook gebruiken om nieuwe doelen voor jezelf te maken. Als je bijvoorbeeld fouten hebt gemaakt afgelopen week, is dit het moment om ervan te leren en deze week het anders aan te pakken.

Opvallen op maandag
Op maandag kun je opvallen en anders zijn dan je collega’s. De meesten van ons hebben een negatieve houding omdat we maandag niet leuk vinden en daarom klagen de meeste mensen ook op maandag. Maar daarom is het je kans om nu op te vallen en anders te zijn. Werk hard en stop met klagen! Lach om je collega’s die klagen, maar doe niet met ze mee. Als je voor een baas werkt, valt het vast een keer op dat jij een betere houding hebt ten opzichte van je collega’s en dat kan je alleen maar helpen en kansen bieden.

Uitgerust
Op maandag ben je lekker uitgerust omdat je het weekend net achter de rug hebt. Je hebt jezelf opgeladen door tijd door te brengen met vrienden en familie en je hebt allemaal leuke dingen gedaan. Nu heb je dus genoeg energie om aan het werk te gaan. Maak een to-do lijstje voor de hele week en doe de belangrijkste punten op maandag. Zo heb je het belangrijkste al op maandag gedaan, wat je een goed gevoel geeft. Maar de rest van de week is ook een stuk makkelijker omdat je de grote en belangrijke punten al gedaan hebt. Dit geeft je nog een beter gevoel.

Mindset
Zijn maandagen echt zo anders dan een andere dag? Nee, het is gewoon je mindset. Ik heb geen idee wie deze ‘Ik vind maandag stom’ trend begon maar opeens doen we het allemaal. Maar als je kunt denken dat maandag stom is, dan kun je ook denken dat het een leuke dag is. Als jij denkt dat maandag een leuke dag is en fris begin is van een nieuwe leuke week, dan voel jij je zoveel beter op maandag. Als je constant klaagt op maandag, dan zal je je verschrikkelijk voelen en je zult minder energie hebben. Maar het tegenovergestelde kan ook gebeuren. Als jij positieve gedachtes hebt, zal jij je beter voelen en meer energie hebben en je leven wordt daardoor een stuk beter. Het gaat allemaal om de mindset. Als je iets niet kunt veranderen, dan moet je je mindset veranderen of het negeren.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *