Tips voor meer positieve energie

We kennen allemaal die ene persoon die straalt als hij of zij binnenkomt. Die ene persoon die geliefd is bij iedereen en gemakkelijk vrienden maakt. Degene heeft vaak ook een fijne uitstraling. Maar jij kunt ook precies zo zijn. Jij kunt ook die fijne natuurlijk glow krijgen. Het enige wat je hiervoor moet doen is zorgen voor meer positieve energie. Die mensen die stralen zijn namelijk de mensen die van binnenuit mooi zijn.

Tips voor meer positieve energie

Zorg goed voor jezelf en wees lief voor jezelf
Als je goed voor jezelf zorgt, dus gezond eet en zorgt voor weinig stress, dan zit je ook lekkerder in je vel. Maar dat straal je dan ook uit. Als je je goed wil voelen, moet je aan je binnenkant werken. Dat is iets wat ik al meerdere keren ben tegengekomen in de zelfontwikkelings boeken die ik lees. Maar die mensen hebben allemaal gelijk. Je kunt alle spullen hebben, maar je kunt dan nog zo ongelukkig zijn aan de binnenkant. Dus wees lief voor jezelf.

Voorbeelden om liever voor jezelf te zijn
– Slaap genoeg elke nacht
– Geen telefoon of andere schermen in het uur voordat je naar bed gaat.
– Veel groenten en fruit eten
– Veel water drinken
– Genoeg bewegen
– Mediteer
– Neem een self-care dagje


Gebruik positieve woorden
Ik ben momenteel ‘How to win friends and influence people’ aan het lezen en dat boek gaat over hoe je met andere mensen omgaat in feite. In het eerste hoofdstuk werd al duidelijk gemaakt dat je liever moet zijn. Dus gebruik positieve woorden tegen de mensen die je tegenkomt (offline of online). Mensen houden ervan om te klagen maar gebruik je energie om eens wat positiefs te delen.

Maar ook tegen jezelf zou je wat positiever moeten zijn. Je wordt namelijk niet bepaald positiever als je telkens denkt dat je te dik/dun bent of dat je lelijk en saai bent. Doe je dit wel en wil je dit afleren? Probeer eens dagelijks positieve affirmaties te gebruiken. Zeg tegen jezelf dat je een geweldig mens bent. In het begin is het misschien moeilijk te geloven, maar uiteindelijk gaat het beter.


Dankbaarheid
Wij willen altijd het nieuwste van het nieuwste en willen altijd iets beters zodra we iets hebben bereikt. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Maar daardoor vergeten we dankbaar te zijn voor de dingen die we al hebben. Dagelijks zijn er dingen om dankbaar voor te zijn. Koop een notitieboekje en schrijf dagelijks op wat jou die dag blij maakte. In het begin moet je misschien erg nadenken, maar later gaat het vanzelf. Dan ben je automatisch gefocust op de positieve dingen van het leven. Want geloof me, die zijn er!

Werk aan je doelen
Als je bepaalde dromen of doelen hebt, wil je daar graag aan werken. Ik heb bijvoorbeeld twee blogs en je zou denken dat het ontzettend veel werk is. En dat klopt, maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen. En dan maakt het niet meer zoveel uit hoelang ik er mee bezig ben. Het geeft mij juist energie in plaats van dat het energie zuigt. Waarschijnlijk heb je ook een doel dat je wilt bereiken. Werk er stap voor stap aan die dromen en geniet er ook van. De weg naar het behalen van die doelen is waarschijnlijk belangrijker dan het doel zelf. Dus zorg dat je het ook leuk vindt om te doen.

Begin aan iets nieuws
Telkens als ik aan iets nieuws begin, dan krijg ik veel energie en zin om daar aan te gaan werken. Dus bedenk wat jouw nieuwe project wordt. Ga je een eigen bedrijfje beginnen of wil je een taal leren? Kies iets wat jij graag wilt doen en je merkt vanzelf of het je energie geeft of niet. Zodra je merkt dat het energie vreet, stop er dan ook mee.

Doe iets voor een ander
Als je iets voor een ander doet, krijg je daar ook vaak positieve energie van. Dus kijk rond en kijk wie er hulp nodig heeft. Misschien is het iets heel kleins zoals iemand de weg wijzen. Het hoeft niet meteen groots te zijn en dat je iemand 1000 euro moet geven. Het gaat erom dat je iemand helpt. Dat geeft niet alleen degene een fijn gevoel maar ook jou. Dus het is een win-winsituatie.

Geef complimenten
Ik kan mij nog heel goed herinneren wanneer onbekende mensen mij een compliment gaven. Als iemand zegt: ‘ik vind je tshirt leuk’ klinkt dat misschien niet heel bijzonder. Maar dat kan het dus wel zijn. Ik kreeg meteen een positieve boost van en waarschijnlijk degene die de compliment gaf ook toen zij mijn lach zag. Ik ga eerlijk bekennen dat ik het wel soms lastig vind om complimenten te geven. Maar ik werk daar momenteel aan. Want ook al is het nog zoiets kleins, het kan een verschil maken in iemands dag.

Leef in het nu
Ik heb al meerdere boeken gelezen over mindfulness en hoe belangrijk het is om in het nu te leven. Eckhart Tolle schreef in zijn boek ‘The power of now’ dat leven in het nu het belangrijkste is als je echt gelukkig wilt worden. En ik ben het daar wel mee eens. Ben je ooit naar een concert geweest en voelde je je helemaal geweldig en gelukkig? Je leefde in het nu en je dacht niet aan je verleden of aan de toekomst. Het is iets wat je wel moet leren, maar het is het zeker waard om minder van die vervelende gedachtes te hebben. Lees aandachtig een boek of geniet van je lunch/avondeten. Je krijgt daar echt positieve energie van.

Zelfverzekerd zijn
De wereld ziet er anders uit wanneer je zelfverzekerd bent. Het voelt alsof je de wereld aankunt en je bent positief. Je straalt positieve energie uit en dat trekt andere mensen aan. Ik merk ook een wereld van verschil wanneer ik zelfverzekerd ben. Dit is ook weer iets waar je aan moet werken, maar wat zeker de moeite waard is.

Photo by Quino Al on Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *