Intrusion – Netflix review

Processed with VSCO with m5 preset

Titel: Intrusion
Acteurs: Freida Pinto, Logan Marshall-Green, Robert John Burke
Regisseur: Adam Salky
Schrijver: Chris Sparling
Genre: Drama, Thriller
Mijn beoordeling: 6.5/10

Kijk Intrusion nu op Netflix

Intrusion

Meera en haar man zijn verhuisd naar hun zelfgebouwde huis in een klein plaatsje. Na een avondje uit, komen ze thuis en zien ze dat iemand in hun huis heeft ingebroken. Niet veel later, drie mannen breken weer midden in de nacht in. Waarom breken ze telkens in, in hetzelfde huis? Waar zijn ze naar op zoek? Weet Henry misschien wat er gaande is?

Recensie

Deze film begon redelijk langzaam en normaal. De eerste actie komt pas rond 15 minuten wanneer iemand in hun huis inbreekt en de mannen zijn ergens naar op zoek. Wanneer ze weten wie de drie mannen zijn, vraagt de politie ook aan Henry en Meera of ze weten wie Christine is. Deze vrouw wordt al een tijdje vermist en niemand weet waar ze is. Maar Henry en Meera hebben geen idee wie de mannen en/of Christine zijn.

Na de inbraak, Meera voelt zich niet meer veilig in het huis. Op één avond gaat Henry naar de winkel om spullen te halen voor hun housewarming party. Alleen hij vergeet zijn portemonnee. Meera gaat hem achterna, maar wanneer ze hem achtervolgt heeft ze meteen door dat hij helemaal niet naar de winkel gaat. Dit was het eerste echte moment dat ik door had dat hij de ‘bad guy’ was.

Oké, nee wacht. Het eerste moment dat ik realiseer dat Henry the bad guy zou worden van deze film was het eerste moment dat ik hem zag. Hij heeft zo’n typische uiterlijk van een enge man in een horrorfilm. Beter nog: Ik zou hem niet tegen willen komen op straat. Dus toen wist mijn intuïtie al dat hij de verkeerde man was. Ik hoopte nog op een grote plot twist maar die kwam maar niet.

Na het volgen van Henry, Meera gaat gekke dingen doen. Ze begint haar eigen onderzoek, wat altijd een slecht idee is. Als je dan betrapt wordt, kan het alleen maar fout aflopen. Maar ze ging naar een trailer park en ging op zoek naar bewijs. Maar ik vraag me af wat de politie dan de hele tijd heeft gedaan? Want je zou denken dat als een vrouw vermist wordt, dat ze proberen de zaak op te lossen en ook bewijs zoeken.

Meera maakte overigens ook hele slechte excuses tegenover haar eigen man. Het waren zulke slechte excuses dat je het meteen niet gelooft en Meera niet meer vertrouwd. Grappig genoeg, zei Henry aan het begin van de film dat ze echt geen geheimen voor elkaar moesten hebben. Maar aan het einde hebben ze alleen maar geheimen voor elkaar.

Was deze film eng? Totaal niet. Er was één momentje dat ik echt even schrok maar dat was eigenlijk alles. Ik verwachtte meer. Het was best voorspelbaar voor mij. Want toen ik Henry zag, wist ik meteen dat hij de slechte persoon was en dat kwam alleen al door zijn uiterlijk. Maar was dit de slechtste film ooit? Nee dat vind ik niet. Ik vond het opzich nog een prima film. Laatst keek ik nog naar de nieuwe Netflix film ‘The Guilty’ en dat vond ik een stuk saaier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *