The Summer I turned pretty – Jenny Han | Recensie

Titel: The summer I turned pretty
Auteur: Jenny Han
Uitgever: Simon & Schuster
Genre: Tieners, Drama
Bladzijdes: 304
Mijn beoordeling: 5/10

Koop dit boek op Bol.com het Nederlandse boek of het 3-in-1 e-boek (Engelstalig) .

The summer I turned pretty

Belly brengt al haar hele leven de zomer door in cousins met haar moeder, broer Steven en haar moeders beste vriendin Suzannah en haar zonen Conrad en Jeremiah. Afgelopen jaar is Belly veel veranderd qua uiterlijk en dat vallen Conrad en Jeremiah ook op. Opeens kijken ze op een andere manier naar haar. Belly heeft altijd al een crush gehad op Conrad, maar ze dacht dat hij haar altijd als zijn kleine zusje zag. Maar de hele zomer gedraagt hij zich anders en misschien wel een beetje raar. Belly denkt dat het met haar te maken heeft en vraagt zich af of hij niet misschien gevoelens voor haar heeft gekregen. Toch besluit ze tijdens de zomer uit te gaan met een andere jongen, namelijk Cam.

Recensie

Ik kende Jenny Han natuurlijk al als de schrijfster van ‘To all the boys I’ve loved before’. Ik vond die boeken toen echt heel erg leuk. En de gelijknamige Netflix films heb ik toen ook echt meteen gekeken. Ik wist wel dat ze ook nog een andere boekenserie had geschreven en deze serie (the summer I turned pretty dus) stond al een tijdje op mijn lijstje van boeken die ik wou gaan lezen. Alleen ik moet eerlijk bekennen dat deze serie er al jaren op mijn wishlist stond. Maar een tijdje geleden wat ik op TikTok en zag dat Taylor Swift een nieuw nummer had of ze bracht bestaand nummer opnieuw uit. En blijkbaar is het de soundtrack van de nieuwe serie op Prime en deze serie is gebaseerd op de boeken van ‘The Summer I turned pretty.’Ik lees graag boeken voordat er een serie of film uitkomt, dus ik besloot om meteen de serie aan te schaffen als e-boek en begon meteen te lezen.

Inmiddels heb ik dus al het eerste boek uit en ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Ik had het gevoel alsof ik inmiddels er te oud voor ben geworden. Er komt een heleboel tienerdrama bij kijken, laat ik het zo zeggen. En eerlijk gezeg vond ik het eerste boek van deze serie ook niet heel spannend. Er gebeurde naar mijn mening veel te weinig. Ik wachtte voor een plottwist en ja misschien kwam die er ook wel, maar ik zag dat al van ver aankomen.
Maar afgezien van dat ene moment aan het einde van het boek, vond ik dat er te weinig interessante stukken in zaten. Belly is op vakantie aan zee zoals elk jaar en het enige wat ze doet, is zwemmen en proberen om indruk te maken op Conrad en vervolgens gaat ze met een andere jongen uit. Waarschijnlijk om Conrad jaloers te maken.

In het eerste boek vond ik Belly ook niet een heel fijn persoon. Normaal moet je de hoofdpersonage het leukst vinden, maar ik vond haar een beetje vervelend. Ik denk dat dit wel een leeftijdsdingetje is. Wellicht had ik haar leuker gevonden als ik ook 15 was. Maar ze is nogal dramatisch en heeft al jaren een crush op Conrad, terwijl ze weet dat hij niet haar niet op die manier leuk vindt. Maar toch blijft ze het proberen.

Ik vond het wel jammer dat ik het eerste boek van deze serie niet zo leuk vond als ik had verwachtte. Al heb ik nog goede hoop dat ik misschien het tweede en derde boek wel leuker ga vinden. Ik ga ze in ieder geval wel lezen, aangezien ik de 3 in 1 e-book heb gekocht. Het zou zonde zijn als ik de rest niet zou gaan lezen. Het leest opzich wel heerlijk weg, dus wellicht is dit het perfect boek voor jou tijdens deze zomervakantie.

Al met al denk ik toch dat ‘To all the boys I’ve loved before’ boekenserie toch leuker vind. Maar die boeken las ik wel echt jaren geleden, dus misschien ben ik inmiddels ook ’te oud’ voor die boeken, want die boeken waren ook best wel gevuld met tienerdrama. En dat had ik waarschijnlijk een stuk leuker gevonden toen ik jonger was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *