The Alchemist – Paulo Coelho

Titel: The alchemist
Auteur: Paulo Coelho
Uitgever: HarperCollins
Genre: Zelf-ontwikkeling
Bladzijdes: 224
Mijn beoordeling: 8/10

Koop het boek op Bol.com

The alchemist

The alchemist is het magische verhaal van Santiago, een schaapsherder. Hij heeft maar één grote wens en dat is de wereld zien. Telkens krijgt hij dezelfde droom die hem aanzetten tot zijn zoektocht. Na een hele lange reis en veel obstakels ontmoet hij uiteindelijk in Egypte de alchemist. De alchemist beschikt over grote spirituele wijsheid.

Recensie

Toen Paulo dit boek schreef was het niet meteen een succes. Het duurde jaren voordat het werd opgepikt door de Amerikanen en opeens wou iedereen het lezen. Paulo had kunnen stoppen nadat zijn eerste uitgever het contract ontbond. Maar hij nam contact op met andere uitgevers en uiteindelijk werd het een bestseller.

Dit is niet zomaar een boek die iedereen zou moeten lezen. Beter gezegd: dit is niet een boek voor iedereen. Je moet er echt voor open staan. Als je al bezig bent met spiritualiteit en Law of Attraction, dan is dit wellicht een boek voor jou. Je moet er wel voor openstaan.

Een andere tip is dat je een notitieboekje erbij pakt en dingen opschrijft. Of als je het fysieke boek koopt, in de kantlijnen schrijft. Uiteindelijk schreef ik ook al aardig wat punten uit dit boek voor mezelf op. Maar uiteindelijk moet je wel er iets meedoen. Je kunt namelijk wel heel veel zelfhulpboeken gaan lezen maar als je er nooit wat met die informatie doet, dan is dat toch gewoon zonde. Dat is meteen mijn tip voor zelfontwikkeling. Je moet zelf het werk nog uitvoeren. Dit boek helpt je om op gang te helpen door te zeggen dat je nooit op moet geven. Soms geven mensen heel snel hun dromen op, want soms lijkt het alsof ze niet dichterbij het doel komen.

Ook een goede tip uit dit boek is om nooit naar andere te luisteren wat ze van je vinden. Zeker met social media tegenwoordig is dat een hele goede tip. Het is tegenwoordig zo makkelijk om een vervelende comment achter te laten bij iemand. Maar mocht je ooit een haatcomment krijgen, weet dat het niet aan jou ligt. Het zegt meer over degene die een haatcomment achterlaat.

Dit zijn nog maar twee punten die ik van dit boek heb geleerd, maar zoals ik zei is het een goed boek voor iedereen die aan zelfontwikkeling doet. Dat het verhaal over een schaapsherder gaat klinkt misschien wat saaiig, maar als je goed oplet dan worden er telkens wijze dingen gezegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *