Stop met wachten op het perfecte moment

Heb je weleens iets willen doen maar dat je dacht: ik wacht op het perfecte moment om ermee te beginnen? En vervolgens wacht je en wacht je maar. Opeens is het een aantal maanden later of misschien wel jaren en je bent nog steeds aan het wachten op het juiste moment. Maar weet je wat het is? Dat perfecte moment zal nooit komen. Dus stop met het wachten op het perfecte moment en begin nu.

Stop met wachten op het perfecte moment

Ik deed precies hetzelfde met veel dingen. Ik wou dan bijvoorbeeld beginnen met sporten als het moment goed voelde. Of ik wilde dan meer gaan bloggen, maar alleen als ik lekker in mijn vel zat. Maar vervolgens kwam dat moment er niet en dus begon ik nooit met sporten en ik werkte ook niet vol overgave aan mijn blog. Terwijl dit precies was wat ik wilde doen. Ik wou fit en gezond zijn en ik wou aan mijn dromen werken.

En ik weet dat ik echt niet de enige bent. Ik zie een heleboel mensen dingen uitstellen. Van kleine tot grote dingen. Het voelt alsof een heleboel mensen voor het perfecte moment wachten om met iets te beginnen. Maar nu jaren later weet ik dat het perfecte moment nooit zal komen. Er is altijd wel iets wat beter kan. Dus moet je het perfecte moment creëren. Je moet nu beginnen.

Er zijn zoveel redenen waarom je niet moet wachten voor het perfecte moment, zeker wanneer het aankomt op het realiseren van je dromen. Als je je eigen bedrijf wilt beginnen of iets anders graag wilt doen, begin dan nu. Ik denk dat het nooit te laat is om met iets te beginnen, maar je zult spijt hebben als je maanden of zelfs jaren verspilt door te wachten op het goede moment.

En maak er ook tijd voor. Ik zie altijd veel mensen praten dat ze nooit tijd hebben. Maar vervolgens kijken ze wel de hele avond Netflix of tv of ze zitten de hele dag op hun telefoon. Je kunt al een begin maken door elke dag slechts één uur tijd te maken om aan je dromen te werken. Dat is beter dan helemaal niets doen en te wachten.

Dus waar wacht je nog op? Stop met wachten en ga je dromen achterna.

Photo by Quinsey Sablan on Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *